Angie

Onderwijsassistent

De kinderen leren elke dag, maar ik ook! 

Ik ben onderwijsassistent op een leuke school in de binnenstad van Den Haag. Ik was hiervoor niet werkzaam in het onderwijs. Via Stichting Jeugdwerk kreeg ik de mogelijkheid om via hun een opleiding te doen en te werken. Ik ben toen begonnen met mijn BBL-opleiding Onderwijsassistent. Ik werk en loop stage op de Zuidwalschool. Na 10 jaar niet meer naar school te zijn geweest, ben ik de uitdaging aangegaan. Tot de dag van vandaag is dit één van de beste keuzes van mijn leven geweest. De mensen die ik in het vak heb leren kennen geven inspiratie en zijn enorm dynamisch.

De herinneringen die ik hier op school maak, zowel met de leerlingen als met collega’s maakt het werk zo leuk. Elke dag leer je weer nieuwe dingen. Als het nou om zelfreflectie gaat of hoe je een lesactiviteit moet organiseren, elke dag leer je steeds weer opnieuw. Bijvoorbeeld een kleuter leren zijn jas aan te doen, en dat het kind dat competentie gevoel krijgt. De kinderen leren elke dag, maar ik ook! En de knuffels die je dan dagelijks van de kinderen krijgt, dat is een cadeautje, het geeft mij energie.

Ik had niet verwacht dat ik werken in het onderwijs zo leuk zou vinden. Ik vind het prachtig dat ik op een plek werk, waar ik mij thuis voel. Dat ik deel uitmaakt van een geweldige team.

Wat ik mijn leerlingen graag zou willen meegeven? Wees jezelf and be the best that you can be! Heb respect voor zowel jezelf als anderen en wees een spons door te proberen zoveel mogelijk kennis en vaardigheden in het leven te verwerven.

Onderwijsassistent Angie