Sollicitatieprocedure

Leuk je te ontmoeten!

 • Solliciteren op een vacature kan direct via de vacaturewebsite. 
  Onderaan elke vacature staat een sollicitatieknop, waarmee je kunt solliciteren op die bewuste vacature. Via de knop kom je in een formulier waar je jouw gegevens invult en jouw CV en motivatiebrief upload en meestuurt met je sollicitatie.
  Na het insturen van jouw sollicitatie ontvang je per e-mail een bevestiging dat de sollicitatie is gelukt.
 • Pas je qua opleiding en ervaring bij de vacature, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Heb je gereageerd op een vacature op een school, dan word je door de schooldirecteur uitgenodigd voor gesprek op school. Solliciteer je naar een vacature op het bestuurskantoor, dan legt onze recruiter het eerste contact met jou en wordt er een kennismakingsgesprek ingepland op het bestuurskantoor.
  Bij vacatures voor leerkracht is het mogelijk dat we je vragen om een dagje mee te lopen, of een proefles te verzorgen. Op deze manier kunnen zowel de school, de leerlingen en jijzelf nader met elkaar kennismaken.
 • Zijn wij enthousiast en heb jij ook zin om aan de slag te gaan, dan volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek met je toekomstig leidinggevende.
 • Gefeliciteerd met deze nieuwe stap in je carrière! Je komt in dienst bij Stichting De Haagse Scholen. De personeelsadministratie op het bestuurskantoor zorgt ervoor dat jij zo snel mogelijk jouw arbeidsovereenkomst ontvangt.
 • Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, vraag je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Deze overleg je aan jouw nieuwe leidinggevende voor je eerste werkdag begint. De kosten voor het aanvragen van een VOG worden door ons vergoed.

Wil je weten wat voor mogelijkheden wij voor jou hebben?

Bekijk de vacatures

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt een open sollicitatie sturen, zie de pagina ‘Open sollicitatie’.
Je kunt ook een job alert aanmaken, zo ontvang jij als eerste onze nieuwe vacatures, wellicht zit daar wat tussen!

Op alle vacatures die op onze werken-bij website staan, kun je solliciteren. We halen een vacature pas van de website af als deze is vervuld.
Kijk voor de zekerheid ook altijd even naar de sluitingsdatum van de vacature. Het kan zijn dat we alle kandidaten al hebben uitgenodigd. Heb je nog vragen, je kunt ons ook altijd even bellen. 

De contactgegevens staan rechts boven naast de vacaturetekst.

Lukt het niet je sollicitatie in te sturen via het sollicitatieformulier? Neem dan contact op met de recruiter, zie de pagina ‘Contact’ op deze website.

Als je solliciteert via deze werken-bij website, krijg je altijd een ontvangtsbevestiging. Heb je die niet ontvangen? Neem dan contact op met de recruiter, dan kan zij kijken of de sollicitatie wel goed is binnengekomen.

Wij begeleiden graag stagiaires. Voor studenten die de pabo doen, worden stageplaatsen geregeld via de Hogeschool. Voor MBO-studenten die een onderwijsstudie volgen, worden de stageplaatsen ook geregeld door de MBO-opleiding.
Doe je een andere soort pedagogische- of didactische studie en wil je stagelopen bij De Haagse Scholen, of een van haar 51 scholen? Neem dan contact op met Douke Blommers (opleidingscoördinator) op tel.: 06 – 24 933 946.

Wil je stagelopen op het bestuurskantoor en doe je een studie in de richting: HR, Communicatie, Facilitair, Financiën, of ICT? Neem dan contact op met de recruiter.