Functies

Onze 6 functies

Leerkrachten (regulier of speciaal onderwijs)

Ben jij net afgestudeerd, al een tijdje in het vak of bijna met pensioen en op zoek naar nieuwe uitdaging in het openbare onderwijs? Neem dan hier eens een kijkje.

Als leerkracht bij De Haagse Scholen creëer je een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen. Zo haal jij het beste in jouw studenten naar boven en kun jij het verschil maken. Jij zal de aanvulling op één van onze 52 openbare scholen zijn. In onze scholengemeenschap hebben wij 44 reguliere basisscholen, vijf scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en drie scholen voor speciaal basisonderwijs. Bij de Haagse Scholen zetten wij ons in voor openbaar onderwijs dat vernieuwend, divers, fris, positief en oplossingsgericht is.

Beginnend leerkracht

Kom jij vers van de Pabo vandaan? Dan helpen wij jou graag in de eerste stappen van jouw carrière. Beginnend leerkracht voor een hele groep kan spannend zijn. Wij kijken graag samen met jou hoe we jou met een zelfverzekerd gevoel voor een klas zetten.

Ervaren leerkracht

Voelt het als tijd voor een nieuwe, verfrissende stap na jaren bij dezelfde school te werken? Dan kijken wij graag met jou mee hoe wij jou hierin kunnen helpen. Bij de Haagse Scholen hebben wij een breed aanbod aan keuzes voor een ervaren leerkracht als jij.

Jouw input telt bij ons. In een alsmaar veranderende wereld blijft het essentieel dat het onderwijs blijft mee veranderen. Door elkaar feedback te geven te blijven leren van elkaar zorgen wij voor het beste onderwijs wat wij de leerlingen kunnen bieden.

Bijna met pensioen

Ben jij bijna met pensioen, maar heb jij nog behoefte aan één laatste wisseling van school? Wij kijken graag met jou mee of we nog een leuke nieuwe school in onze gemeenschap hebben. Zo zorgen we voor nog een paar leuke, uitdagende laatste jaren voor jouw loopbaan.

Soliciteer direct
Functies leerkrachten lachende man

Schooldirecteuren

Ben jij een directeur of een ervaren groepsleerkracht met goede managementvaardigheden en klaar voor de volgende stap? Dan kijken wij graag samen of de functie binnen in de Haagse Scholen van (adjunct)-directeur bij jou past.

Het tekort aan directeuren is sinds lange tijd niet zo hoog. Beantwoord jij de vraag naar een echt boegbeeld die zowel krachtig als empathisch optreden binnenin de scholengemeenschap optreedt? Schep jij een vernieuwend, positief en oplossingsgericht leerklimaat waarin team, kinderen en ouders zich gewaardeerd voelen? Kan jij volgens onze zes beloftes een optimale leerlijn voor de leerlingen faciliteren? Dan ben jij de directeur die bij ons past!

Directeur

Een directeur is een inspirerende kracht binnenin het onderwijs, heeft de benodigde expertise om onderwijskwaliteit en zorg verder te ontwikkelen en denkt bovenal in oplossingen.

Als directeur stimuleer je de leerkrachten om alsmaar verder te ontwikkelen. Je bent aanspreekpunt voor ouders die jij adviseert en begeleidt naar hun wens. Het streven naar een optimale onderwijskwaliteit, voornamelijk voor leerling die meer steun nodig hebben. 

Naast het behouden van een gezondigd interne sfeer, onderhoud jij ook een goede samenwerking en professionele communicatie met externen. Alles in lijn met de zes beloftes van De Haagse Scholen. Jij bent het boegbeeld. 

Adjunct-directeur

Een adjunct-directeur ondersteunt de directeur en de leerkrachten met leerling ondersteunende processen. Daarnaast voer jij beleidsvoorbereidende werkzaamheden uit op één of meer deelterreinen. Je ontwikkelt meer jaren onderwijs- en/of het kwaliteitsbeleid van de school. Daarnaast denk je mee aan het werkverdelingsplan en de personeels- en formatieplannen. 

Soliciteer direct
Directeur functie

Stagiaires

Ben jij een leergierige student die klaar is voor een leerzame stage op een openbare basisschool? Kijk dan niet verder! Samen kijken wij of we de perfecte stageplek bij één van onze scholen vinden.

De toekomstige leerkracht is een essentiële rol binnen het onderwijs. Zij zijn de nieuwe aanvulling in het team die leren van de ervaren leerkracht, maar ook de ervaren leerkracht kennis laat maken met de nieuwste onderwijsvormen. Wij bieden jou een openbaar onderwijs dat vernieuwend, divers, fris, positief en oplossingsgericht is.

Laatstejaars (LIO)

Ben jij op zoek naar een unieke plek voor jouw laatste stage voor je jezelf echt een leerkracht kan noemen? Bij de Haagse Scholen bieden wij een kans om van veel verschillende onderwijsvorm te proeven.

Vanuit onze missie “Wij bereiden onze leerlingen voor op de wereld van morgen” gaan wij graag het avontuur met jou aan. Zo bereiden we niet alleen de leerlingen, maar ook de leerkracht voor op de toekomst. Deze missie in hand met onze zes beloftes zorgt voor de best mogelijk leeromgeving voor leerling en leerkracht.

Weet je niet zeker wat voor onderwijsvorm bij je past? Of heb je altijd al een bepaalde onderwijsvorm willen proberen en heb je nog vragen? Neem vooral contact met ons. Wij helpen jou graag met het kiezen van de perfecte stage(plek).

 

Soliciteer direct!
Stagiair

Onderwijsondersteunend

Ben jij een onmisbare kracht die het leerproces van de kinderen of processen binnen de school verbetert? Dan zoeken wij jou! Samen kijken wij welke van de 55 scholen het beste bij jou past.

Als onderwijsondersteunende kracht bij De Haagse Scholen creëer je een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen. Met jouw expertise stimuleer jij de leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Als leerlingen extra ondersteuning nodig hebben, bied jij dit aan. Of jij helpt de school met administratieve taken. Ben jij de onmisbare kracht die wij zoeken?

Onderwijsassistent

Als onderwijsassistent heb je zeer gevarieerd werk en ben je vaak gekoppeld aan meer groepen. Zo biedt je leerlingbegeleiding en onderwijsondersteuning in afstemming met de leerkracht(en), lever je een bijdrage aan organisatorische schoolactiviteiten en neem je deel aan werkgroepen. Daarnaast neem je gestandaardiseerde toetsen af bij leerlingen en registreer je bevindingen in het leerlingvolgsysteem.

Intern begeleider

Als Intern Begeleider (IB’er) voer je verschillende taken binnen in een school uit. Zo kan je taken in de school opvangen of een leerkracht ondersteunen. Je bent inzetbaar voor veel taken, maar staat in principe niet voor een eigen klas. Het komt tegenwoordig wel steeds vaker voor dat IB’ers parttime voor een klas staan.

Administratief medewerker

Als administratief medewerker breng jij binnen mum van tijd orde aan in de administratie. Hierin beheer en administreer jij de leerling gegevens, het controleren en beheren van contracten en het beheren van voorraden en verwerken en controleren van bestellingen.

Soliciteer direct
Onderwijsassistent Angie aan de telefoon

Bewegingsleerkracht

Ben jij (bijna) afgestudeerd aan de (H)ALO en sta jij te springen om vol enthousiasme met onze leerlingen aan de slag te gaan? Verzorg jij gymlessen die passen bij het niveau en interesses van ieder kind waarbij je zorgt voor veiligheid, variatie, differentiatie en een goede intensiteit. Dan pas jij zeker bij onze scholenvereniging!

Je start bij ons als vakleerkracht in onze invalpool ‘TOP De Haagse Scholen’. Samen met onze coördinator bewegingsonderwijs zoeken we naar geschikte school en doelgroep leerlingen die aansluit op jouw wensen en expertise. Op deze manier doe je de meeste ervaring op. Bij het vrijkomen van een vast formatieplek bij een van onze scholen bestaat er de mogelijkheid deze te bemachtigen.

Soliciteer direct!
Gymles Wendy Bijstelveld

Bestuurskantoor

Als je aan de slag gaat op ons bestuurskantoor ondersteun je het werk van onze 52 scholen. Dit gebeurt op alle mogelijke manieren: van personeelszaken tot facilitair en van advies tot recruitment. Daarnaast onderhoudt het bestuurskantoor contacten met de gemeente, de andere schoolbesturen en de PABO’s. Zo zorgen we ervoor dat onze directeuren en leerkrachten de handen vrij hebben om zich bezig te houden met waar het echt om gaat: het voorbereiden van onze leerlingen op de wereld van morgen.

In het kader van ‘Goed onderwijs, goed bestuur’ zijn de functies van bestuur en het intern toezicht gescheiden bij De Haagse Scholen. Raad van Toezicht is een apart orgaan voor het interne toezicht. Het College van Bestuur heeft het bevoegd gezag over De Haagse Scholen.

Daarnaast zijn er drie bovenschoolse directeuren actief bij De Haagse Scholen. De bovenschoolse directeuren zijn primair verantwoordelijk voor het toezicht op onze scholen en hebben, in de vergaderingen van het College van Bestuur, een adviserende rol bij het bepalen van het beleid. Naast het College van Bestuur en de bovenschoolse directeuren heeft het bestuurskantoor van De Haagse Scholen twee hoofden: Beleid en Advies en Bedrijfsvoering.

De hoofden sluiten ook aan bij de vergaderingen met het College van Bestuur. Onder Beleid en Advies vallen de volgende afdelingen: HRM, Facilitair, Inkoop, Financieel adviseurs, Beleidsmedewerkers en Communicatie. Onder Bedrijfsvoering vallen ICT, PSA, Financiële administratie en Facilitair.

Soliciteer direct!
Sfeerfoto bestuurskantoor