Wouter

Schooldirecteur

“Als iedereen zich in zijn kracht voelt staan, geeft dat een voldoen gevoel” 

Mijn naam is Wouter en ik ben directeur van de Zuidwalschool. Je hebt als directeur bij De Haagse Scholen best veel ruimte om samen met je team invulling te geven aan het onderwijs op een school en dat is fijn. Als het lukt om alles geregeld te hebben zodat iedereen zich in zijn kracht voelt staan en alles op school draait, geeft dat een voldaan gevoel.

Het beroep van basisschooldirecteur is afwisselend en uitdagend en dat spreekt mij erg aan. Het ene moment probeer je een complex proces te overzien en bij te sturen, dan krijg je vervolgens een knuffel van een kind, stel je een teleurgestelde ouder gerust, lacht met je collega’s en overlegt met andere schooldirecteuren.

Zelf heb ik eerst zo’n 16 jaar voor de klas gestaan op dezelfde school waar ik nu directeur ben, maar dat is natuurlijk geen vereiste. Ik mis nog wel eens het directe contact met kinderen, maar ben blij dat ik op schoolniveau nog steeds veel voor hen kan betekenen.

Je ziet dat onze collega’s hier het naar hun zin hebben en lang op deze school blijven werken, terwijl ze zich in de loop van de tijd op verschillende manieren specialiseren. Het geeft echt een goed gevoel om deel uit te maken van een team dat elkaar steunt en samen ervoor gaat om het beste voor de kinderen te bereiken!

Overweeg jij om in het onderwijs te gaan werken of wil je meer weten over hoe het is om schoolleider te zijn, kom gerust eens langs!

Wouter directeur Zuidwalschool De Haagse Scholen