Tania

Gymdocent & Orthopedagoog

“Ik vind het heel dankbaar werk” 

Toen ik een klein meisje was, wist ik al dat ik juf wilde worden. Dit is eigenlijk altijd zo gebleven. Ik heb een passie voor lesgeven en sport. De ideale combinatie als gymdocent. Ik werk nu drie dagen in de week als gymdocent. Daarnaast geef ik nog één dag in de week bewegend leren en werk ik voor één dag als orthopedagoog, allemaal op OBS Bohemen Kijkduin.
Als ik dan wel eens in mijn “normale” kleding naar school kom, moeten de leerlingen altijd wennen. Want als je aan de leerlingen zou vragen, waaraan ze mij kunnen herkennen zouden ze zeggen; “Juf Tania heeft altijd sportkleding aan!”
 
Wat ik mijn leerlingen wil meegeven is dat iedereen er toe doet, je bent goed zoals je bent! Dit vertaal ik ook in mijn gymlessen door de leerlingen mee te geven dat iedereen beweegt zoals hij/zij is en op zijn of haar eigen niveau. En dat je elkaar daarin ook in ieders waarde laat. 
 
Ik krijg veel energie van het werken met kinderen. Het maakt het werk veelzijdig en elke dag is weer anders. Daarnaast zijn de leerlingen tijdens de basisschooltijd volop in ontwikkeling. Mooi om te zien dat je als leerkracht aan die ontwikkeling een bijdrage kan leveren en tevens kan bijdragen aan persoonlijke successen bij leerlingen. Dat maakt het werk heel dankbaar in mijn ogen. 
Leerkracht Tania De Haagse Scholen