Monique

Leerkracht groep 3

“Ik heb de leukste baan van de wereld” 

Ik ben in 1998 begonnen als klassenassistent bij de gemeente Den Haag (voorloper van De Haagse Scholen). De functie van onderwijsassistent bestond toen nog niet. Ik had stage gelopen op een basisschool en ben na het behalen van mijn mbo SPW, daar begonnen. Op aanraden van mijn collega’s ben ik de deeltijd pabo gaan doen en zo voor de klas gekomen.

Ik werk inmiddels 19 jaar op OBS De Wissel. Het leukste aan dit werk vind ik, dat elke dag anders is en elk jaar weer een nieuwe uitdaging. Het is mooi om te zien hoe kinderen zich kunnen verwonderen. Ze dingen laten zien en leren, die ze nooit hadden bedacht. Ze dingen laten ontdekken en ze laten zien dat ze alles kunnen leren, dat ze alles kunnen bereiken.

De kinderen vinden mij een strenge juf, maar ook een hele lieve juf. Ze weten dat we hard werken, maar daardoor ook hele leuke dingen kunnen doen. Ik wil mijn leerlingen dan ook meegeven dat je zelf bijdraagt aan je eigen geluk. Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

De diversiteit van onze kinderen is elke dag weer een uitdaging en daardoor vind ik dat ik de leukste baan van de wereld heb. Ieder schooljaar is als een cadeautje met heel veel laagjes papier eromheen.

Na ieder laagje papier vind je een nog mooier papiertje, en aan het eind van het jaar is het mooiste cadeau: een klas die klaar is voor het volgende leerjaar.

Leerkracht Monique De Haagse Scholen