Mick

Leerkracht groep 5

“Ik vind het belangrijk dat je tussen de lessen door ook grapjes kan maken” 

Ik heb eerst de opleiding tot Onderwijsassistent gedaan en daarna de Pabo. In totaal heb ik al 7 jaar ervaring, maar ik sta pas twee jaar zelfstandig les te geven, waarvan nu een jaar bij De Haagse Scholen. Ik vind het superleuk. Ik ben leerkracht geworden omdat ik voldoening haal uit het aanleren van nieuwe vaardigheden bij de leerlingen. Vooral het moment dat je aan de blik van de leerlingen kan zien dat ze de uitleg snappen.

Ik vind het belangrijk dat je tussen de lessen door ook grapjes kan maken en kan lachen met elkaar. Ik heb een hele aanstekelijke lach, dus als ik om mijn eigen grap lach dan lacht de klas vaak mee. En ik kan je vertellen, als leerkracht maak je vaak grapjes die flauw kunnen zijn haha.

Mijn leerlingen wil ik vooral eigen verantwoordelijkheid meegeven. In de klas geef ik de leerlingen over veel onderdelen een eigen verantwoordelijkheid, waardoor ik ze help met het verbeteren van hun probleemoplossend vermogen. Dit is een belangrijke vaardigheid in de maatschappij voor later.

Ik word altijd blij van het gevoel dat ik de kinderen weer een hele dag kan helpen en hen voor kan bereiden op het verdere leven. Voor een deel van hun leven speel je als leerkracht natuurlijk een belangrijke rol en ben je een voorbeeld voor ze. Het gevoel van die belangrijke rol zorgt voor mijn motivatie om er elke dag weer een mooie dag van te maken.

Leerkracht Mick De Haagse Scholen