Laura

Senior PSA-medewerker

“Tijdens het gesprek kreeg ik gelijk een goed gevoel” 

Ik ben mijn loopbaan begonnen als Payroll en HR-consultant. Hier behaalde ik mijn Praktijk Diploma Loonadministratie en Vakopleiding Payroll Services diploma, terwijl ik ondertussen opdrachten vervulde bij onderwijskantoren als Dyade, Stichting Laurentius en Stichting Lucas Onderwijs. Na verloop van tijd wilde ik verder kijken en ben ik begonnen bij een accountskantoor waar ik snel heb kunnen doorgroeien en mijn vakinhoudelijke kennis heb kunnen ontwikkelen om uiteindelijk de overstap te maken naar een groot accountantskantoor; EY (voormalig Ernst & Young). Hier heb ik met veel plezier gewerkt en héél véél geleerd.

Na de geboorte van mijn tweede dochter wilde ik een betere balans tussen werk en privé. Al snel kwam ik de vacature van senior PSA-medewerker bij De Haagse Scholen tegen en dit trok gelijk mijn aandacht. Op basis van mijn eerdere positieve ervaringen binnen het onderwijs besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en nog in mijn bevallingsverlof schreef ik een brief. Vervolgens ben ik op gesprek geweest bij mijn toekomstige collega’s. Toen ik binnenkwam, werd ontvangen en tijdens het gesprek kreeg ik gelijk een goed gevoel. Dit gevoel was gelukkig wederzijds en mijn dienstverband bij De Haagse Scholen was een feit!

Inmiddels werk ik ruim twee jaar als PSA-medewerker bij De Haagse Scholen en heb ik het erg naar mijn zin. Ik heb leuke collega’s (op bestuurskantoor en op de scholen) en heel divers werk. Zo ben ik het ene moment bezig met het ‘vertalen’ van nieuwe cao-teksten naar de loonstrook, dan spar ik met een directeur over het verwerken van verlof en zo help ik bij de bijeenkomsten voor nieuwe medewerkers. De Haagse Scholen biedt de ruimte om jezelf naast je vakgebied/ reguliere werk ook te kunnen ontwikkelen op andere gebieden en aan te sluiten bij verschillende projecten. Geen dag is hetzelfde!

Een ander project waar ik bijvoorbeeld ook bij betrokken ben, is de overgang naar het nieuwe HRM-systeem van AFAS. Eigenlijk al vanaf dag 1, wat ervoor zorgt dat ik mij vanaf begin af aan onderdeel voel van de stichting. In het project leren we veel over de applicatie en de inrichting hiervan. Wat ik zelf heel leuk vind en veel energie van krijg is dat we bij de inrichting onze huidige processen goed onder de loep nemen: hoe zetten we dit voort in het nieuwe systeem en/of kunnen we dit verbeteren? We zijn echt bezig met de optimalisatie van onze bedrijfsvoering. Ik ben trots op de stappen die we hierin al hebben gezet en kijk heel erg uit naar het uiteindelijke resultaat.

PSA-medewerker Laura De Haagse Scholen