Laura

Zij-instromer

“Stiekem wilde ik vroeger al juf worden…” 

Ik heb ervoor gekozen om het onderwijs in te gaan omdat er eigenlijk een aantal dingen samenkwam: actief op de school van mijn kinderen, kreeg ik eens een ander kijkje in het onderwijs, waar ik enthousiast van werd; ik las overal over de lerarentekorten en wilde al langer een baan waar ik echt maatschappelijk een bijdrage kon leveren; In mijn vorige baan merkte ik dat ik het begeleiden van jonge mensen het leukst vond, dus mijn verwachting was dat kinderen nog leuker zou zijn dan studenten; stiekem wilde ik vroeger al juf worden…
Ik heb dus de stap gewaagd naar het onderwijs en ben in september 2021 gestart voor de klas, en de pabo zij-instroom opleiding bij Hogeschool Inholland startte 1 november.

Het zij-instroomtraject bevalt in principe goed. Het is wel veel, op sociaal vlak moet ik nu sommige dingen laten schieten, maar met een goede planning thuis is het zeker goed te doen! Ik ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Ik krijg soms zomaar uit het niets ineens een knuffel van een van de kinderen uit mijn klas, wat mij betreft het grootste compliment dat ze me kunnen geven. Voor mij spreekt daar vertrouwen uit, iets dat ik heel belangrijk vind in een leerkracht!

Ik hou ontzettend van voorlezen in de klas en vind het heel leuk om ze ineens aan het schrikken te maken, vanuit fluisteren ineens mijn stem te verheffen. Laatst viel er een bijna van zijn stoel, de hele klas lag dubbel van het lachen! Dat is echt genieten voor mij, en helemaal als een kind me een tijdje later komt vertellen dat hij ook dat boek is gaan lezen omdat hij zo graag wilde weten hoe het verder ging!

Ik kijk er echt elke keer naar uit om van alle kinderen te weten hoe het met ze gaat, hun verhalen te horen en die ervaringen dan weer te verwerken in mijn lessen. Geen dag is op die manier hetzelfde, en voor iemand die wel van verandering houdt, is dat heerlijk!

Laura zij-instromer leerkracht de Haagse Scholen