Bianca

Intern begeleider

“Mijn collega’s zorgen voor enorm veel werkplezier” 

Het is alweer bijna 24 jaar dat ik in het onderwijs en bij De Haagse Scholen werk. Al vroeg kwam ik erachter dat ik met kinderen wilde werken. Na een MBO-opleiding ben ik de Pabo gaan volgen. Het voor de klas staan en kennis overdragen vond en vind ik erg leuk.

De contacten met de leerlingen en collega’s zorgt ervoor dat geen dag helzelfde is. Elke dag word je wel weer verrast hoe de dag verloopt en samen met mijn fijne collega’s zorgt dat ervoor dat de motivatie na al die jaren blijft.

Na een aantal jaar voor de klas te hebben gestaan ben ik nu werkzaam als Intern begeleider. Het leuke hieraan is dat ik mijn kennis kan inzetten in het begeleiden en ondersteunen van collega’s. Als IB’er heb je ook veel contacten met externe. Samen zorg je voor een invulling van het onderwijs en kun je iets betekenen in de ontwikkeling voor een leerling.

In al die jaren is geen jaar hetzelfde geweest, maar mijn leukste herinneringen zijn toch de jaren die ik voor groep 8 heb gestaan. Ik vind groep 8 een bijzonder leerjaar. Je werkt met de leerlingen naar het einde van de basisschool toe, je gaat op kamp en maakt met de leerlingen een eindmusical. Super intensief allemaal, maar bijzonder om daar als leerkracht een deel vanuit te maken.

Wat ik leerlingen wil meegeven is dat ieder kind uniek is en dat je trots moet zijn op je eigen kwaliteiten. Geloof in jezelf en grijp alle kansen die je krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen.

Intern begeleider De Haagse Scholen Bianca